<<Tillbaka
om Shahro...


Shahron ägde rum fredagen den 4 juni i Mor Georges festlokal i Norsborg. Men förberedelserna hade redan satt igång dagen innan, då man kämpade hårt med att rensa kött, skära sallad, ordna tzatziki m.m. Det är mycket som ska klaffa innan en fest kan bli en fest, och härmed vill vi i föreningen tacka alla som medverkat från det lilla till det stora i festens arrangemang. Shahron ordnades till minne av Mor Shemun d´Zeite, som inföll denna vecka. Jönköpingsbussen anlände i god tid till festen, och strax efter klockan nio kunde vår kära sångare Ninib A. Lahdo och bandet Qenneshrin sätta igång med den ljuva musiken. Som konferencier hade vi Mousa Elias, som såg till att humöret inte sjönk.

Festen var igång runt tio-snåret och humöret var på topp. Ganska snabbt var hapsoyena uppe på dansgolvet lo´ hiozo da´ katfotho. Under kvällens gång fick vi lyssna till ett antal uppskattade framträdanden, som inte kunde hålla hapsoyena från dansgolvet.

Blommor tilldelades de som lagt lite extra möda i föreningens utveckling och festens arrangemang, som sågs som en fin symbol på uppskattning. Därefter var lotteriförsäljningen i full rulle, och kvällens priser var väldigt fina, en DVD-spelare, en digitalkamera, en mobil och två tavlor med motiv från Hapses. Man hann även auktionera ut en vacker tavla med motivet av Hapses bebyggelse. Den gick till Konstantin Barcefer, från Norsborg, för 3000: -. Ninib A. Lahdo fortsatte med alla de gamla godingarna, och knappt någon satt kvar på sin stol.

Dansgolvet var lika fullt under hela kvällen. Dansandet och sjungandet fortsatte fram till 04,00 och de glada minerna som lämnade lokalen talade länge om shahron i flera dagar framöver. För de som inte kunde närvara under denna oförglömliga kväll, hoppas vi kan närvara till nästa års shahro. Förra årets shahro och detta års kommer att länge finnas kvar i minnet hos många, som något glädjande. Föreningen vill härmed, än en gång, tacka alla som har varit med och bidragit på något sätt till föreningen och de två gångna shahrons arrangemang. Med hopp om en god sommar!
/ Hapses Kulturförening (HKF)